Matkustajakone syöksyi mereen Etelä-Venäjällä

Armenian lentoyhtiön matkustajakone on syöksynyt aamuyöllä Mustaanmereen lähellä Sotshia Etelä-Venäjällä. Koneessa oli yhteensä 113 ihmistä, joista kuusi lapsia.

Ulkomaat

Paikallisten hätätilaviranomaisten mukaan kaikkien koneessa olleiden uskotaan menehtyneen onnettomuudessa. Merestä on löydetty toistaiseksi 46 ihmisen ruumiit ja koneen kappaleita. Eloonjääneitä ei ole löytynyt.

Valtaosa lennolla olleista (85) oli armenialaisia. Matkustajien joukossa oli lisäksi 26 Venäjän kansalaista, yksi georgialainen ja yksi ukrainalainen.

Armavia-lentoyhtiön kone oli kadotessaan matkalla Armenian pääkaupungista Jerevanista Sotshiin Etelä-Venäjälle. Airbus 320 -tyypin matkustajakone katosi tutkasta noin kello 1.15 Suomen aikaa vain hieman ennen kuin sen oli määrä laskeutua.

Putoamispaikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä rannikolta lähellä Sotshia.

Turman syyksi epäillään alustavasti huonoa säätä. Lentoyhtiön edustajan mukaan koneen kapteeni oli saanut ohjeen kääntyä takaisin, koska näkyvyys oli ankaran sateen vuoksi erittäin huono. Hän kuitenkin päätti yrittää laskeutumista lennonjohdon muutettua mielensä ja annettua laskeutumisluvan.

Sade ja huono näkyvyys ovat haitanneet myös pelastustöitä. Etsinnöissä on mukana toistakymmentä pinta-alusta ja sukeltajia. Koneen mustaa laatikkoa yritetään paikantaa merenpohjasta kauko-ohjattavan robotin avulla.

Venäjän viranomaisten mukaan toistaiseksi ei ole saatu mitään viitteitä siitä, että mereensyöksyssä olisi kyse terrorismista. Kone ei myöskään ehtinyt lähettää hätäsignaalia ennen putoamistaan.

Oikeusviranomaiset ovat aloittaneet rikostutkinnan tapauksen johdosta. Armeniaan on julistettu perjantaiksi ja lauantaiksi maansuru. Myös Suomen presidentti Tarja Halonen on lähettänyt surunvalittelut Armenian presidentille Robert Kotsharianille Mustanmeren alueella tapahtuneen lentoturman johdosta.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, Itar-Tass, YLE24