Vanhanen: Viisujen järjestäminen kansallinen haaste

Sekä Suomen valtiovalta että Yleisradio ottavat seuraavien, vuoden 2007 Euroviisujen järjestämisen kunnia-asiakseen. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan kisojen järjestäminen on iso kansallinen haaste, johon pitää löytyä rahat.

kulttuuri

Vanhanen lupaa, että myös valtio osallistuu liki 15 miljoonaa euroa maksavien laulukilpailujen kustannuksiin, mutta lupaus ei Vanhasen mukaan ole "avoin piikki Ylelle".

Vanhasen mukaan hallitus voi ottaa tarkemmin kantaa tukiasiaan, kunhan Yleisradiolla on esittää omat tarkat suunnitelmansa - hallin täytyy esimerkiksiolla riittävän iso, jotta maksavia katsojia saadaan tarpeeksi. Vanhanen seurasi kilpailua televisiosta jännittävään loppuun asti. Lordin voiton varmistuttua onnitteluterveiset lähtivät heti välikäsien kautta. Myös presidentti Tarja Halonen lähetti Lordille onnittelusähkeen Ateenaan jo yöllä kilpailun ratkettua. Jungner: Järjestämme kaikkien aikojen parhaat viisut

YLE päätti jo sunnuntaina aamuyöstä, että ensi vuoden Euroviisut järjestetään Suomessa. Asiasta kertoi YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Jungner vakuuttaa, että YLE järjestää vuoden kuluttua kaikkien aikojen näyttävimmät Euroviisut lupamaksuja korottamatta.

Ennen kisojen voittoa keskusteltiin YLEn taloudellisista mahdollisuuksista järjestää kalliina pidetyt Euroviisu-kilpailut. Jungnerin mukaan rahoitusta voidaan hakea valtion lisäksi myös eurooppalaisilta tv-yhtiöiltä.

- Totta kai aika paljon riippuu siitä missä ja millä hinnalla kisat järjestetään. Tämä on hyvin monipolvinen kuvio. Ensi tiistaina YLEn johtoryhmä käsittelee asiaa perusteellisemmin, Jungner sanoi sunnuntaiaamuna TV-uutisille.

Lordin kotikaupunki Rovaniemi on jo ehättänyt tarjoamaan itseään ensi vuoden Euroviisujen pitopaikaksi. Laulukilpailut voisi järjestää Lappi Areenalla, kaupunki esittää. Sen mukaan seudulla on myös riiittävästi majoitusaikoja kisavieraille.

Lähteet: YLE24, STT