1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomelle lisäaikaa rahapelikiistassa

Suomi on saanut EU:lta lisää aikaa rahapelimonopolia koskevan selvityksen tekemiseen, kertoo Ylen tv-uutiset.

Kotimaan uutiset

Selvitys piti antaa kesän alussa, mutta nyt aikaa on jatkettu syksyyn. Lisäaikaa pyydettiin, koska EU:n lähettämän selvityspyynnön suomen ja ruotsinkielisissä versioissa oli eroja.

- Siinä oli suoranaisia käännösvirheitä, joiden arvelimme voivan olla asian ratkaisun kannalta merkityksellisiä, sanoi sisäministeriön hallitusneuvos Jouni Laiho.

EU:n komissio vaatii selvitystä siitä, onko Suomen rahapelimonopoli ristiriidassa EU:n perustamissopimuksen kanssa. Sisäministeriön näkemyksen mukaan ristiriitaa ei ole.

EU:n komissio vaatii vastaavaa selvitystä Suomen lisäksi kuudelta muultakin EU-maalta. Ainakin toistaiseksi vain Suomi on pyytänyt selvitykselleen lisäaikaa. Laihon mukaan uusi määräaika on 10. elokuuta eli Suomi sai selvitykselleen kahden kuukauden lisäajan.

Kiistan taustalla on maailman suurimman vedonlyöntiyhtiön Ladbrokesin EU:n tuomioistuimelle tekemä kantelu. Ladbroksin mukaan rahapelimonopolit pitäisi purkaa ja avata kilpailulle. Suomen kielihässäkän perusteella hakemassa aikalisässä on yhtiön mukaan kyse vain venkoilusta.

Tällä hetkellä rahapelejä saavat Suomessa pyörittää monopolin suojaamalla yksinoikeudella vain Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus sekä raviyhtiö Finntoto. Suomen raha-pelimarkkinoilla liikkuu vuositasolla yli kaksi miljardia euroa.

YLE24

Lue seuraavaksi