Tanssitaiteen valtionpalkinto Liisa Nojoselle

Tämänvuotinen tanssitaiteen valtionpalkinto on myönnetty pedagogi, tanssitaiteilija Liisa Nojoselle. Valtion tanssitaidetoimikunnan myöntämä 15 000 euron palkinto jaettiin Helsingissä perjantaina.

kulttuuri

Muun muassa tanssipedagogina, koreografina ja taiteellisena johtajana työskennelleen Nojosen palkitsemista perustellaan monipuolisella uralla ja tanssikulttuurin edistämisellä.

- Nojosen tinkimätön elämäntyö jazz- ja modernin tanssin pedagogina on kasvattanut lukuisia ammattitanssijoita sekä luonut vilkasta esiintymistoimintaa Poriin, Satakuntaan sekä muualle Suomeen.

Nojonen on tuonut jazz- ja nykytanssin virtauksia Suomeen lukuisilta opintomatkoiltaan. Hän on mm. kehittänyt nuorten erikoiskoulutuksen, jonka myötä Turun, Porin ja Tampereen ammattiopiskelijat ovat saaneet mahdollisuuden opiskella jazz- ja nykytanssin ammattilaisiksi.

Nojosen nimeä kantava tanssikoulu on toiminut Porissa jo 26 vuotta. Nojonen on myös kouluttanut tanssiryhmä P. D. C. Pori Dance Companyn, joka on muun muassa voittanut jazztanssin Euroopan mestaruuden. Vuonna 1992 Nojonen sai kansainvälisen koreografiapalkinnon ja kultaisen jazzkengän Chicagossa. Tänä vuonna hänet valittiin Euroopan tanssifederaation hallituksen jäseneksi. Taiteen valtionpalkinnot jaetaan tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta taiteellisesta työstä tai pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä toiminnasta taiteen parissa. YLE24