Professori Jyrki Nummi valitsee Finlandia-voittajan

Tämänvuotisen kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan päättää Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi.

kulttuuri

Suomen Kirjasäätiö on nimittänyt myös lautakunnan, joka valitsee palkintoehdokkaat. Lautakunnan puheenjohtaja on kääntäjä Stefan Moster ja jäsenet ovat toimittaja Barbro Holmberg ja näyttelijä Tiina Lymi.

Finlandia-palkintoehdokkaiksi asetetaan enintään kuusi kirjaa. Ehdokaskirjat julkistetaan 16. marraskuuta. Suuruudeltaan 26 000 euron palkinto jaetaan 7. joulukuuta. Finlandia Junior -palkinnon saajan valitsee syksyllä kulttuurin monitoimimies Jukka Virtanen. Ehdokkaat julkistetaan 9. marraskuuta ja palkinto jaetaan 30. marraskuuta. Ehdokkaat valitsee lautakunta, jossa istuvat sanataidekasvattaja Outi-Maria Takkinen puheenjohtajana sekä jäseninä filosofian maisteri Niklas Bengtsson ja taiteen maisteri Maria Laukka. Tieto-Finlandian saajan päättää puolestaan Suomen Akatemian pääjohtaja Raimo Väyrynen. Ehdokaslautakuntaa johtaa filosofian tohtori Anna Rotkirch, ja jäseniä ovat filosofian tohtori Tapio Markkanen ja toimittaja Timo Paukku. Tieto-Finlandia-ehdokkaat julkistetaan 23. marraskuuta ja palkinto jaetaan 14. joulukuuta. Myös Finlandia Junior ja Tieto-Finlandia ovat 26 000 euron palkintoja.

Lähteet: YLE24