Radio Suomi aloittaa mittavan ohjelmasarjan populaarimusiikin historiasta

Yleisradio aloittaa poikkeuksellisen mittavan radio-ohjelmasarjan populaarimusiikin historiasta. Sarjassa on yli 50 tunnin mittaista ohjelmaa, joista jokainen keskittyy musiikkielämän merkittävään taitekohtaan, ilmiöön tai ihmiseen.

Ohjelmassa esitellään meille suomalaisille merkittäviä esiintyjiä. Mukaan mahtuu niin suuria kuin vähän pienempiäkin tähtiä.

Ohjelmasarjassa nostetaan esiin myös musiikin taustavaikuttajia. Yksi heistä on tuottaja John Hammond, kertoo Yleisradion musiikkitoimittaja Jake Nyman. Hammondin ansiosta meillä on muun muassa Bessie Smith, Billie Holiday, Aretha Franklin, Bob Dylan, Bruce Springsteen ja Steve Ray Vaughan.

Sadan vuoden syke -ohjelmasarjassa on yhteensä 52 tunnin mittaista jaksoa. Sarja hyödyntää mittavaa äänilevystöä ja luo kuulokuvaa kustakin aikakaudesta. Puhetta ja musiikkia täydennetään arkistomateriaalilla sekä äänitehosteilla. Näin laajat ja kunnianhimoisesti tehdyt ohjelmasarjat ovat harvinaisia.

Jake Nymanin mukaan populaarikulttuuri ansaitsee tämän tapaisia suuria historiallisia sarjoja. Yleisradiossa on tällaisia ohjelmia ajatellen suurin ammattitaito ja osaaminen Suomessa. Ohjelmasarjan teko lähtee kuitenkin pitkälti rakkaudesta musiikkiin, kertoo Nyman.

Radio Suomi lähettää sarjaa sunnuntaiaamuisin. Ensimmäinen osa esitetään tulevana sunnuntaina klo 10.

YLE24