Maastopalot työllistäneet palokuntia

Lukuisat maastopalot ovat työllistäneet sunnuntainakin pelastuslaitoksia.

Kotimaa

Satakunnan Ulvilassa roihunnut laaja metsäpalo katkoi voimalinjoja aiheuttaen sähkökatkoksia Porissa asti. Maastoa paloi noin 20 hehtaarin verran, mutta nyt tuli on saatu sammutettua.

Tieto palosta tuli puolenpäivän aikaan. Palopaikka sijaitsee noin 15 kilometriä Ulvilan keskustasta. Syttymissyytä ei tiedetä.

Vihannissa Pohjois-Pohjanmaalla tuli puolestaan tuhosi noin viisi hehtaaria turvesuota ja turvetuotantokoneen. Sammutustöitä vaikeutti vaihteleva tuulen suunta. Lisäksi paloalueelle oli hankalan sijainnin takia vaikea saada riittävän nopeasti sammutusvettä.

Iltapäivällä syttynyt palo saatiin illalla hallintaan. Paloa oli sammuttamassa satakunta miestä sekä kaksi helikopteria.

Palo levisi turvekentälle tuleen syttyneestä traktorista.

Pienempiä maastopaloja on ollut muun muassa Ikaalisissa, Kauhajoella ja Paraisilla. Ikaalisissa lähellä Jämijärven rajaa Heinikeitaan turvesuolla syttynyt palo sai alkunsa turpeen keräysperävaunusta. Palon syynä on todennäköisesti peräkärryssä syttynyt kipinä.

Kuljettaja ajoi palavaa kärryä, ja tulipesäkkeitä tipahteli noin 400 metrin matkalle. Palokunnan saapuessa pieniä paloalueita oli kymmeniä. Kaikkiaan suota paloi runsas hehtaari.

Paloalueella on Vapon turvetuotantoa. Vapon mukaan palosta koitui 50 000 - 60 000 euron vahingot. Jälkisammutustyöt jatkuvat maanantain puolelle. STT, YLE24