Israel iski jälleen Gazan kaupunkiin

Gazan kaupungissa ainakin yksi palestiinalainen on kuollut ja useita haavoittunut aamulla Israelin ilmaiskussa, sairaalalähteet kertovat.

Ulkomaat

Iskun kohteena oli talo, jossa joidenkin tietojen mukaan valmistettiin raketteja.

Myöhään perjantaina Israel iski Gazassa palestiinalaisten talousministeriön rakennukseen. Rakennuksessa syttyi tulipalo, mutta palestiinalaisviranomaisten mukaan kukaan ei haavoittunut. Aikaisemmin Israel on tehnyt ilmaiskuja mm. palestiinalaisten ulko- ja sisäministeriön tiloihin.

Toisaalla Gazassa, lähellä Deir al-Balahin kylää, palestiinalaismies kuoli lauantaina Israelin helikopterin iskussa, sairaalalähteet kertovat.

Israel jatkaa jo kolmatta viikkoa palestiinalaisten ääriryhmien sieppaaman israelilaissotilaan etsintää Gazan kaistalla. Israelin hyökkäyksessä on kuollut liki 80 palestiinalaista.

Israel on vannonut jatkavansa sotatoimia Gazassa, huolimatta keskiviikkona aloittamastaan hyökkäyksestä Libanonin Hizbollah-sissejä vastaan. Hyökkäys Hizbollahia vastaan käynnistyi, kun sissit olivat siepanneet kaksi israelilaista sotilasta.

Sekä palestiinalaiset että Hizbollah vaativat Israelia vapauttamaan arabivankeja vastineeksi siepattujen sotilaiden vapauttamisesta. Israel on torjunut vaateen. AFP, Reuters, AP, YLE24