Evira ei löytänyt botulismi-bakteeria

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei ole löytänyt Apetit Kala Oy:n tuotteista botulismia aiheuttavaa bakteeria.

Kotimaa

Kuun alussa kaksi henkilöä sairastui Päijät-Hämeessä botulismiin, jonka aiheuttajaksi epäiltiin tyhjiöpakattua lämminsavusiikaa.

Evira tutki näytteitä erityisesti samasta raaka-aine-erästä ja samana päivänä valmistetuista eristä, joista epäilty tuote oli peräisin.

Apetit Kala Oy:n laitokseen ja jakelukeskukseen tehdyissä tarkastuksissa ei kuitenkaan havaittu virheitä, joiden olisi voinut epäillä aiheuttaneen botulismitapauksen.

Eviran tiedotteen mukaan tarkastusten ja tutkimusten perusteella tyhjiöpakatun lämminsavusiian valmistamisen jatkumiselle Apetit Kala Oy:ssä ei ole mitään estettä.

Evira muistuttaa, että elintarvikkeiden huolellinen kylmäsäilyttäminen on tärkeää ja tuotteet pitäisi säilyttää pakkausten ohjeiden mukaan.

Lähteet: YLE24