1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Myös SanomaWSOY valitti radiolupapäätöksestä

SWelcom Oy on jättänyt korkeimpaan hallinto-oikeuteen valituksen kaupallisten radioiden toimilupapäätöksestä. SWelcom on SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä, joka sai toukokuussa luvan kahteen kaupalliseen radiokanavaan.

Lakkautusuhan alainen Sävelradio on jo aiemmin valittanut valtioneuvoston toimilupapäätöksestä. Sävelradion mukaan toimilupapäätöksessä ja sen perusteluissa on useita lainvastaisuuksia ja puutteita, minkä takia se pyytää KHO:ta kumoamaan päätöksen.

SWelcom taas katsoo omassa valituksessaan, että valtioneuvoston ratkaisu on tasapainoinen kokonaisuus, josta ei voi erottaa yksittäisiä toimilupia.

- Mikäli KHO palauttaa toimilupapäätöksen valtioneuvoston käsittelyyn, täytyy koko päätös kaikkien valtakunnallisten toimilupien osalta harkita uudelleen. Silloin SWelcomin ensisijainen tavoite on Novalta vapautuva verkko, ilmoittaa SWelcomin toimitusjohtaja Tapio Kallioja.

SWelcom sai toimiluvan naisille suunnatulle Lady FM:lle ja miehille suunnatulle Rock FM:lle. Toinen aloittaa toimintansa Suomen Sävelradio Oy:n taajuuksilla, joka jäi kokonaan ilman toimilupaa. Radio Nova on jatkamassa nykyisellä taajuudellaan.