1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kiviniemi: Jokainen kampanjoi omalla tyylillään

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei täysin hyväksy Paavo Väyrysen TV1:n Ykkösaamussa esittämää syytöstä, että vaalitappioiden syy on puoluejohdossa. Hän ei myöskään niele Väyrysen väitettä, että olisi päässyt puheenjohtajaksi hyvässä tilanteessa.

Mari Kiviniemi Kuva: Yle

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi on täysin eri mieltä siitä, että olisi saanut puolueen käsiinsä hyvässä tilanteessa, kuten puheenjohtajuutta tavoitteleva Väyrynen sanoi Ykkösaamussa.

- Siitä olen kyllä eri mieltä. Jokainen muistaa sen tilanteen kaksi vuotta sitten, että missä oltiin vaalirahakohujen, ja muiden kohujen jälkeen, Kiviniemi sanoo.

Hän ei myöskään täysin hyväksy väitettä, että viime eduskuntavaalien rökäletappio ja kannatuksen lasku olisi yksinomaan hänen syytään.

- Muutama päivä sitten ilmestyi tutkijoiden tekemä selvitys siitä, mitkä tekijät vaaleihin vaikuttivat. Kaikkein selkeimmin vaikuttivat vaalirahakohu, eurokriisi ja kyllästyneisyys vanhoihin puolueisiin. Mutta on toki niin, että kaikki tekijät pitää ottaa huomioon. Ja kun analyysia tehdään, niin jokaisen pitää katsoa peiliin, Kiviniemi sanoo.

Hän ei juuri halua arvioida, miksi Väyrynen kritisoi häntä niin voimakkaasti.

- No, jokainen käy puheenjohtajakampanjaa omalla tyylillään, tyytyy Kiviniemi toteamaan.