1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Laaninen: Kiviniemi pohtinut asemaansa jo pidemmän aikaa

Yksi syy Mari Kiviniemen jättäytymiselle pois keskustan puheenjohtajakisasta voi olla se, ettei hän ole saanut puolueeltaan täyttä tukea, arvioi keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen. Ylen aamu-tv:lle antamassaan haastattelussa Laaninen sanoi myös, että puolueessa on siirrytty tuloshakuiseen ajatteluun. Kiviniemen päätös kuitenkin yllätti myös Laanisen.

Kuvapari, jossa Mari Kiviniemi ja Timo Laaninen.
Mari Kiviniemi yllätti kaikki kertomalla, ettei jatka Keskustan puheenjohtajana. Mitä päätöksestä ajattelee puoluesihteeri Timo Laaninen ja miten Kiviniemen päätös vaikuttaa hänen asemaansa?

- Keskustassakin on siirrytty sellaiseen ajatteluun, että tulos tai ulos, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoi Aamu-tv:lle antamassaan haastattelussa.

Laanisen mukaan vielä 1980- ja 1990-luvuilla puoluessa oli hyvin vahva perinne, että tiukan paikan tullen istuvaa puheenjohtajaa tuetaan.

- 2000-luvulla meilläkin poliittinen kulttuuri on tässä suhteessa vähän muuttunut, yleinen asenne on paljon kovempi, tuloshakuisempi, hän sanoi.

Laaninen sanoi, että hän tiesi Mari Kiviniemen pohtineen asemaansa jo pidemmän aikaa.

Laaninen arvioi myös, että Kiviniemen jättäytyminen pois puheenjohtajakisasta avaa uusille ehdokkaille tilaisuuden. Laaninen ei itse ole kuitenkaan kiinnostunut lähtemään mukaan.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ilmoitti yllättäen eilen, ettei hän jatka keskustan johdossa kesän puoluekokouksen jälkeen.