Taksimatkojen sähköinen suorakorvaus laajenee Kaakkois-Suomeen

Syksyllä Kelan korvaamien taksimatkojen korvausten hakeminen siirtyy asiakkailta taksiyrittäjille. Kyytien tilaaminen siirtyy yhteen ja samaan puhelinnumeroon.

taksiliikenne (liikenne)
Taksi keskussairaalan tolpalla
Yle

Kelan korvaamien taksimatkojen sähköinen suorakorvaus laajenee Etelä-Karjalaan ja Kymenlaaksoon.

Kaikki Kelan korvaamat taksimatkat tilataan syksystä alkaen omasta palvelunumerosta, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää ainoastaan matkan omavastuuosuus ja taksiyrittäjä hakee korvauksen sähköisesti Kelalta. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella sähköinen suorakorvaus alkaa syyskuussa ja Etelä-Karjalassa lokakuussa.

Kela korvaa sairauden tai raskauden vuoksi tarpeellisia terveydenhuollon käyntejä sekä Kelan kuntoutuksessa käyntien matkakorvauksia.

Mikäli asiakas ei halua tilata taksia palvelunumerosta, hän joutuu maksamaan kyydin itse ja hakemaan Kelalta jälkikäteen korvausta.

Suorakorvaukseen siirtyminen edellyttää välityspäätteen asentamista kaikkiin takseihin. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa päätteet joudutaan asentamaan noin sataan autoon, jotka eivät ole liittyneet Taksi-Saimaan tilausvälitykseen. Käytännössä välityspäätteita on tällä hetkellä ainoastaan Lappeenrannan, Imatran ja Joutsenon takseissa.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala