Vehkaperä: Kiviniemi jätettiin yksin

Keskustan suurimman piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mirja Vehkaperä Pohjois-Pohjanmaalta moittii puolueen vanhempia valtiomiehiä puheenjohtaja Mari Kiviniemen kohtelusta.

Mirja Vehkaperä
Mirja Vehkaperä ei lähde Keskustan puheenjohtajataistoon. Hän toivoo YLE Oulun haastattelussa puolueen miehiltä parempaa tukea naisjohtajille.YLE / Antii Pylväs

Mari Kiviniemi on Anneli Jäätteenmäen jälkeen jo toinen nainen, jonka ura puoluejohdossa katkeaa odottamatta.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Mirja Vehkaperän mielestä kenttäväen olisi annettava selkeämpi tuki istuvalle puheenjohtajalle, ja tuettava naisia johtotehtävissä.

- Täyttä tukea ei esimerkiksi Mari Kiviniemelle ole annettu, erityisesti miesten puolelta, Mirja Vehkaperä korostaa.

Vehkaperän mielestä Kiviniemi jätettiin usein yksin vastuuta kantamaan.

- Jotkut selittävät vaalitappiota vain Mari Kiviniemen teoilla ja tekemättömillä asioilla. Se on lyhytkantoista ajattelua. Sisällä rähjäämisen on loputtava.

Lisää nimiä luvassa

Keskustan puheenjohtajataistoon on varmuudella lähdössä vain Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen - kentällä kiertävän sanonnan mukaan kaksi ’politiikan dinosaurusta’.

Mirja Vehkaperä ei ole asetelmaan tyytyväinen. Hän ei itse osallistu puheenjohtajakilpaan, mutta lupailee uudenlaisia nimiä Rovaniemen puoluekokoukselle.

- Kaksi vanhempaa herrasmiestä saavat varmasti haastajia. Puheenjohtajan täytyy olla rakentava, osaava, ja eteenpäin menevä. Ja annettava tilaa myös muille toimijoille puolueessa!

Yksi puheenjohtajuutta harkitseva, nuori europarlamentaarikko Riikka Manner on maanantai-iltana tapaamassa oululaisia. Hän esiintyy tiistaina maakuntaliiton Eurooppa-seminaarissa, Muhoksella ja Utajärvellä.

Lähteet: Yle Oulu / Arto Veräjänkorva