Iron Maiden -dokumentti esittelee laulajan lentäjäntaidot

Brittiläinen heviyhtye Iron Maiden julkaisee ensi viikolla epätavallisen rock-dokumentin. Flight 666 -elokuvan pääosassa on Iron Maidenia viime vuonna ympäri maailmaa kuljettanut Boeing 757 -lentokone, jonka ohjaimissa oli myös laulaja Bruce Dickinson.

viihde
Banger Films

Iron Maidenin mittavalla Somewhere Back In Time -kiertueella Bruce Dickinson onnistui yhdistämään kaksi intohimoaan: laulamisen ja lentämisen. Dickinson oli yksi neljästä lentokapteenista, jotka kyyditsivät matkustajakoneella yhtyettä ja sen faneja ympäri maailmaa viime vuonna. Hevilaulajan toimen ohella Dickinson työskentelee lentäjänä kahdelle lentoyhtiölle.

Flight 666 -dokumentissa katsoja pääsee seuramaan yhtyettä kulissien takana, mutta myös kurkistamaan, miltä näyttää tarunhohtoisen Iron Maiden -lentokoneen sisällä. Elokuvan ovat ohjanneet Scot McFadyen ja Sam Dunn, joiden aiempiin töihin kuuluu mm. palkittu Metal: A Headbangers Journey -dokumentti.

Ohjaaja McFadyenin mukaan aluksi hän epäili Dickinsonin lentäjänkykyjä. Myöhemmin hän kuitenkin huomasi, että esimerkiksi Dickinsonin laskeutumiset olivat pehmeimmät muihin kapteeneihin verrattuna.

Iron Maiden: Flight 666 saa ensi-iltansa 21.4. yhteensä 45 eri maassa. Suomessa elokuvaa esitetään seitsemällä paikkakunnalla.

Lähteet: Yle Uutiset