Tampereen talonvaltaus päättyi nopeasti

Ainakin toinen perjantaina Tampereella alkaneista talonvaltauksista on päättynyt. Valtaajat kertoivat perjantaina ottaneensa talot sosiaalikeskuksikseen Tampereen rautatieaseman läheisyydestä Tammelasta ja Hyhkystä Pispalan kupeesta.

Poliisipartio vieraili lauantaipäivällä rautatieaseman lähellä Vellamonkadulla, missä paikalla oli kolme talonvaltaajaa. Poliisipartion vielä ollessa paikalla valtaajat päättivät omatoimisesti poistua talosta. Poliisin mukaan valtaus on siis päättynyt, elleivät valtaajat ole lauantai-illan aikana palanneet taloon.

Toisen valtauksen tilanteesta poliisilla ei ole tarkkaa tietoa. Talonvaltaajat eivät ole aiheuttaneet häiriöitä, joten poliisi ei ole puuttunut asiaan.

Tammelassa vallattu talo on rautatieläisten vanha seurantalo, jonka tulevasta käytöstä Tampereella on kiistelty viime vuosina. Valtaajien mukaan talon edelliset käyttäjät on häädetty, ja valtion Senaatti -kiinteistöt haluaa purkaa rakennuksen uudisrakennusten tieltä. Valtaajat vaativat 100-vuotiaan rakennuksen suojelua. He haluavat tehdä rakennuksesta epäkaupallisen ja kaikille avoimen tilan.

Myös Pispalan valtatien varressa sijaitseva talo on ollut aiemmin kiistan kohteena. Tyhjillään ollut kiinteistö vallattiin uudelleen, kun ensimmäisestä kerrasta tuli kuluneeksi tasan viisi vuotta.