YLEn seminaarissa pohditaan musiikin ja verkon suhdetta

YLE järjestää toukokuussa seminaarin, jossa kartoitetaan verkon, sosiaalisen median ja musiikin suhdetta. Embracing the music -seminaarissa vastauksia haetaan niin alan ammattilaisilta kuin musiikin kuluttajilta.

viihde

Musiikin kuluttaminen ja radion toimintamuodot ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa dramaattisesti. Uusien musiikkipalvelujen kehittyminen ei kuitenkaan ole syrjäyttänyt radiota. Nykyään toimitettuja ohjelmia voi kuunnella myös netissä ja ladata mediasoittimeen. Tekijänoikeudet kuitenkin estävät Yleisradiota tarjoamasta musiikkiohjelmiaan ladattavassa muodossa. Nyt Yle haluaa kartoittaa, kuinka voisi parhaimmalla tavalla olla mukana nopeasti uudistuvassa musiikkikentässä.

Embracing the music -seminaaripäivän ohjelmassa perjantaina 8. toukokuuta on esityksiä ja suuri paneelikeskustelu. Mukana muun muassa Last.fm:n musiikkipäällikö Jonas Woost, Riku Vassinen digitoimisto Diegosta, mainostoimisto Laundryn Alex Nieminen, mxlabin Dominik Born, Toni Kuoppamäki EMI Finlandista, Apocalyptican Mikko Sirén, Vappu Verronen Teostosta sekä YLEltä Ville Vilén, Satu Keto-Kantele, Tomi Saarinen ja monia muita asiantuntijoita. Seminaarin kielenä on englanti.

Tapahtuma lähetetään suorana Yle Areenassa 8. toukokuuta klo 10-17. Tilaisuudesta lähetetään myös Twitter-feediä, jonka kautta otetaan vastaan kommentteja ja kysymyksiä keskusteluun.

Lähteet: YLE Uutiset