1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Susan Boyle sai haastajan pikkupojasta Talent-ohjelmassa

Britannian Talent-ohjelmasta valtaisaan suosioon noussut Susan Boyle on saanut haastajan kykyohjelmassa. Tällä kertaa yleisön ja tuomarit sai sekaisin vasta 12-vuotias Shaheen Jafargholi, joka lauloi Michael Jacksonin Who's Lovin' You -kappaleen.

viihde
Susan Boyle
Reuters-TV

Aluksi poika alkoi laulaa Amy Winehousen Valerie-kappaletta, mutta tuomari Simon Cowell keskeytti esityksen ja vaati häntä vaihtamaan biisiä. Uusi yritys sai yleisön ja kaikki tuomarit taputtamaan seisaaltaan.

Susan Boyle -ilmiö jatkuu

Viikko sitten lauanataina Britannian Talent-ohjelmassa hämmästyttäneen Susan Boylen esitystä on katsottu YouTuben eri videoklipeistä jo noin 50 miljoonaa kertaa. 47-vuotias Boyle on lyönyt itsensä kerta heitolla läpi myös Yhdysvalloissa, joka on monelle brittiartistille usein vuosien työn tulos. Hän on viikon aikana ollut esillä kaikissa suurissa amerikkalaisissa medioissa. Esimerkiksi CNN-kanavan Larry King showssa hän lauloi pätkän Titanic-kappaleesta My Heart Will Go On. Boyle on saanut myös kutsu Oprah Winfreyn talk showhun.

Susan Boyle -ilmiötä on analysoitu eri medioissa. Vaatimattoman näköisen mutta enkelin lauluäänellä varustetun naisen suosion on katsottu olevan vastaisku laskelmoivalle ja pinnalliselle popkulttuurille. Yhdysvalloissa Boyle-ilmiötä on selitetty myös sillä, että hänen esityksensä luo toivoa tulevaan taloudellisesti synkkänä aikana.

Se on kuitenkin varmaa, että maailmanlaajuiseen suosioon nousseen Susan Boylen ei enää tarvitse voittaa Talent-kisaa, sillä hänen tulevasta albumistaan tulee takuuvarma myyntihitti myöhemmin tänä vuonna.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi