Tampereen monitoimihallia suunnitellaan junaradan päälle

Tampereen monitoimihallia suunnitellaan keskustaan rautatien päälle yliopiston läheisyyteen. Suunnitelmista kerrottiin tiistaina kaupungin tiedotustilaisuudessa.

Kuva: NCC

Keskusareenan ja Sorinsillan väliin tulisi yhtenäinen kansi, josta muodostuisi aukio hallin edustalle. Kansi rakennettaisiin rautatien päälle. Monitoimihallin puuhamiehinä ovat muun muassa Rikard Bjuström ja Harry Harkimo, joka tarjoaa konsulttiapua hallin toteuttamiseksi.

Noin 70 miljoonan euron rahoitus on tarkoitus hankkia pääosin yksityisiltä sijoittajilta. Myös valtionapua tavoitellaan.

Ehdotus uudesta paikasta tehtiin kaupungille talvella 2009. Hankkeen selvittämiseksi ja toteuttamiseksi ehdotuksen tehnyt taho on perustanut yhtiön, Tampereen Keskusareena Oy:n.

Hanke voidaan toteuttaa vain yhteistyössä VR:n, alueen naapureiden ja Ratahallintokeskuksen kanssa.

Kaupunki pitää ehdotusta kiinnostavana

Tampereen kaupunki pitää uutta ehdotusta erittäin mielenkiintoisena ja haluaa osaltaan myötävaikuttaa siihen, että monitoimihallin rakentamista alueelle selvitetään. Kansainväliset esimerkit puoltavat monitoimihallin sijoittamista keskustan alueelle, koska sijainti aivan keskustan ytimessä olisi erinomainen ja omiaan lisäämään keskustan elinvoimaisuutta.

Nyt hahmoteltu monitoimihalli oheis- ja liiketiloineen eheyttäisi ja toisi uutta kaupunkirakennetta keskeiselle paikalle kaupunkia, minne ilman vastaavanlaista hanketta ei ole odotettavissa rakentamista pitkään aikaan.

Tavoitteena on edelleen, että Tampere voisi toimia vuoden 2012 jääkiekon MM-kisojen areenana.

Hakametsän jäähalli voidaan uuden hallin valmistuttua muuttaa uuteen käyttöön, esimerkiksi sisäliikuntakeskukseksi. Samalla koko Hakametsän hallin aluetta ja ympäristöä voidaan kehittää täysin uusista lähtökohdista.

Sorsapuiston suunnitelmat eivät edenneet

Tampereen kaupunki on vuosien ajan selvittänyt mahdollisuutta rakentaa uusi monitoimihalli Tampereelle. Tampereella olisi hallin rakentamisen myötä mahdollisuus nousta Helsingin rinnalle toiseksi merkittäväksi tapahtumien järjestämispaikaksi.

Tampereen kaupunki selvitytti vuoden 2008 keväällä monitoimihallin sijoittamista Sorsapuiston pallokentälle Tampere-talon naapuriin. Monitoimihallin toteuttamisesta Sorsapuiston alueelle käytiin neuvotteluja muutamien mahdollisten toteuttajien kanssa, mutta neuvottelut eivät johtaneet hankkeen etenemiseen.