1. yle.fi
  2. Uutiset

Huumeparoni tilasi kahden agentin murhat Meksikossa

Ammattitappajat, jotka murhasivat kaksi armeijan tiedusteluagenttia Meksikossa tiistaina, jättivät jälkeensä tunnetun huumeparonin terveiset. "You'll never get El Chapo" -viesti viittaa yhteen maan etsityimpään huumerikolliseen Joaquin Guzmaniin.

Ulkomaat

Murhat tapahtuivat vain pari päivä sen jälkeen, kun Durangon osavaltion arkkipiispa sanoi Joaquin "El Chapo" Guzmanin piileskelevän eräässä Durangon alueen kylässä. Guzman pakeni vankilasta likapyykkikoriin piiloutuneena vuonna 2001.

Valepukuiset agentit löytyivät silmät ja kädet sidottuina Meksikon luoteisosassa tiistaina. Guzmanin huumekartelli on tappanut jo lähes 2000 ihmistä tämän vuoden aikana. Kartellin kotipaikka on Durangon naapuriosavaltio Sinaloa, josta käsin se säätelee kovin ottein huumeiden salakuljetusta Yhdysvaltojen puolelle.

Meksikon huumesota vaati viime vuonna 6300 ihmisen hengen. Yhdysvallat on ollut lisääntyvästä väkivallasta erittäin huolissaan sen jälkeen, kun huumetaistelut ovat levinneet myös Yhdysvaltojen puolelle mm. Tucsonin ja Phoenixin kaupunkeihin. Viime viikolla Meksikossa vieraillut presidentti Barak Obama lupasi tukeaan taistelussa huumeiden salakuljetusta vastaan. Obama muistutti, että huumesodan yhtenä syynä ovat aseet, joita Meksikoon salakuljetaan Yhdysvalloista.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi