Linnamäki myönteinen köysirata-aloitteelle

Helsingin rautatieaseman ja Linnanmäen välillä kulkeva köysirata voisi tuoda helpotusta Linnanmäkeä vilkkaina aikoina vaivaavaan parkkipaikkapulaan. Helsingin kaupunki aikoo nyt selvittää rakentamista yhdessä Linnanmäen kanssa.

Linnanmäki

Lasten Päivän Säätiö suhtautuu myönteisesti kaupunginvaltuutettu Maija Anttilan aloitteeseen köysiradan rakentamiseen rautatieaseman ja Linnanmäen välille. Selvityksessä oleva pysäköintiluolan rakentaminen kun tulisi erittäin kalliiksi.

Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtajan Risto Räikkösen mielestä köysirata sopisi huvipuistoon erinomaisesti.

- Meidän näkemyksemme mukaan Linnanmäelle tulevan julkisen liikenteen pitäisi olla huvipuistomaista. Emme haluaisi niinkään, että joku sininen bussi tulee tuonne viidensadan metrin päähän ja ihmiset sieltä sitten kipittävät Linnanmäelle.

Toimitusjohtaja Räikkönen ei sulje pois köysiradan maksamista. Ensin on kuitenkin selvitettävä tarkemmin radan kustannuksia ja toteutusta, vasta sitten päätetään kuka maksaa.

Huvipuisto ja kaupunki ovat selvittäneet rataa hyvässä yhteistyössä.

Köysiradasta vetovoimaa myös keskustalle

Köysiradalle on kaksi eri linjausvaihtoehtoa. Ensimmäinen menisi Linnulaulusta Kaisaniemen puiston kautta Linnanmäelle. Toinen vaihtoehto kiertäisi Finlandia-talolta Töölönlahden yli Linnanmäen vesitornin katolle.

Köysiradan rakentamista on tutkittu aikaisemminkin, mutta hanke ei ole edennyt.

Rata parantaisi myös keskustan vetovoimaa ja tarjoaisi uuden elämyksen, kun se leijuisi yli uudistetun Töölönlahden puiston.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee valtuustoaloitetta torstaina.

Lähteet: YLE Uusimaa