Lisärahasta vauhtia ratatöihin - matka-ajat pitenevät taas kesäksi

Seinäjoki-Oulu-radan peruskorjaus etenee ensi kesänä ripeästi. Valtion lisätalousarvio lähes kaksinkertaisti töihin tänä vuonna käytettävän rahasumman.

rautatieliikenne
Kuvassa raidetta
YLE / Raine Martikainen

Nykyistä rataa perusparannetaan Jepuan ja Kokkolan välillä ja tasoristeyksiä poistetaan Lapuan ja Pännäisten väliltä. Seinäjoen seudulle rakennetaan ensi kesänä kaksoisraidetta.

Kokkola-Ylivieska-kaksoisraiteen yleissuunnittelu on lopuillaan, mutta toteutus saa odottaa vielä vuosia, arvioi projektipäällikkö Tommi Rosenvall ratahallintokeskuksesta

Rahoituspäätöstä odotellaan

-Me olemme ratahallintokeskuksessa toiveikkaita siitä, että se rahoituspäätös tulisi mahdollisimman pian, tälle vuodelle ei toistaiseksi minkäänlaisia rahoja ole, sanoo Rosenvall.

Hänen mukaansa urakka-asiakirjojen valmistelu on kohtalaisen vaativa prosessi. Urakan ja hankinnan valmistelu vie aikaa noin vuoden verran. - Rakentamiseen päästäisiin siis aikaisintaan arviolta vuonna 2011, sanoo Tommi Rosenvall.

Osa junavuoroista kesäksi bussivuoroiksi

Junia korvataan linja-autoilla myös ensi kesänä Kokkolan ja Seinäjoen välillä. Ratatöiden takia kesäkuukausina perutaan kuusi päivittäistä junavuoroa.

Korvaavat linja-autokyydit pidentävät kyseisten vuorojen matka-aikoja. Lisäksi muutamana päivänä kesän aikana kaikki Kokkola-Seinäjoki -välin päiväjunat vaihdetaan linja-autoiksi.

Lähteet: YLE Radio Keski-Pohjanmaa