1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyhäjärvi

Kasvisklusteri turvaa vihannestuotannon kilpailukyvyn

Hanketta pidetään merkittävänä koko Lounais-Suomen osalta, koska elintarviketuotanto on tällä alueella varsin vahvaa ja oikeastaan niitä ainoita toimialoja, joilla työpaikkojen määrä on lisääntynyt, sanoo Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.

Pyhäjärvi
YLE Arja Lento

Pyhäjärvi-instituutissa on käynnistynyt laaja vihannestuotantoketjujen kilpailukykyä koskeva kehittämishanke. Hanke pohjautuu jo aiemmin tehtyyn laajaan haastattelu- ja kyselykierrokseen elintarvikeyritysten parissa.

Ensi vuoteen jatkuva hanke koskee avomaan vihannesviljelyä, kasvihuonetuotantoa sekä viljeltyjä sieniä ja tarpeen mukaan myös marjan viljelyä.

Nyt alkuvuodesta rahoituspäätöksen saanut Kasvisklusteri ulottuu Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen.

Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala näkee hankeen merkittävänä koko Lounais-Suomen osalta, koska elintarviketuotanto on tällä alueella varsin vahvaa ja oikeastaan niitä ainoita toimialoja, joilla työpaikkojen määrä on lisääntynyt ja kilpailukyvyn turvaaminen on jatkossa yhä haasteellisempa.

Hankerahoitukset turvattuja

Omarahoitusosuuden kerääminen hankkeisiin on ollut nyt työläämpää kuin aiemmin, sanoo Pyhäjärvi-Instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala. Kaikki suunnitellut hankkeet on kuitenkin saatu rahoitettua ja liikkeelle. Tilanne on instituutin osalta taloudellisesti melko hyvä seuraavaksi pariksi vuodeksi, sanoo kirkkala.