Hyvän imurin saa kahdellasadalla eurolla

Hinnat lähtevät parista kympistä ja kohoavat useisiin satoihin euroihin. Halpojen imureiden käyttöikä on usein vain muutama vuosi, samalla kun kalliimpi kestää käytössä kymmenenkin vuotta.

Kotimaa

Imuri tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan. Ostopäätöksessä pitää ottaa huomioon tuleeko imuri kotiin, mökille, autoimuriksi sekä onko kodissa esimerkiksi lemmikkieläimiä.

-Jos kotona on eläimiä poistoilmansuodattimet ovat tärkeitä, koska eläimien karvoista tulee hajuja. Pitäisi olla aktiivihiilisuodatin tai pölypusseissa aktiivihiiltä, jotta se keräisi hajuja pois, sanoo 30 vuotta imureita myynyt Paavo Rasi.

Tavalliseen perheeseen, jossa ei ole allergioita tai kotieläimiä, hyvän perusimurin saa noin 200 eurolla. Kalliimpi imuri kestää käytössä kymmenenkin vuotta, samalla kun halpa imuri hyytyy muutaman vuoden jälkeen.

Pölypussien viidakon Paavo Rasi ei usko katoavan mihinkään.

-Pientä standardisoitia on tapahtunut, niin että isoja valmistajia on lähtenyt samaan pölypussistandardiin.

Imureiden erikoisvarusteet tekevät imuroinnista vaivatonta. Saatavilla on mm. erikoispitkiä suulakkeita ahtaisiin paikkoihin, suurempia pölyharjoja sekä isompia tekstiilisuulakkeita joilla eläinten karvat on helpompi imaista imurin syövereihin.

- Nämä varusteet helpottavat imurointia jos niitä käytetään, usein ne vaan tuppaavat jäämään siivouskomeroon, kertoo Paavo Rasi.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala