Ahkerasta siivouksesta tuntuva palkkio

Keminmaalainen nainen löysi siivotessaan epämääräisen paketin, josta paljastui 250 000 vanhaa Suomen markkaa seteleinä. Summa on 42 000 euroa.

Kotimaa

Nainen oli Kemissä siivoamassa poikansa asuntoa edellisten vuokralaisten jäljiltä viime joulukuussa. Pyyhkiessään keittiön laatikostoja hän löysi epämääräisen paketin kaapin perältä. Rouva ei meinannut uskoa todeksi, kun paketista löytyi 250 000 markkaa vanhoina 1 000 ja 500 markan seteleinä.

Rehellisenä kansalaisena nainen vei rahat poliisilaitokselle, missä rahojen oikeaa omistajaa alettiin selvittää. Paljastui, että aikoinaan talon omisti yksin asunut sahamies, joka pani rahansa "sukanvarteen", sillä hän ei luottanut ilmeisesti pankkijärjestelmään. Mies kuoli vuonna 2007.

Asunnossa oli tämän jälkeen asunut useitakin eri vuokralaisia, mutta "huolellista" siivousta ei ollut tehty ennen joulukuuta 2008.

Suomen Pankki vaihtoi setelit euroiksi, jotka menivät kuolleen miehen perillisille. Asunnon siivoojalle he luovuttivat 10 prosentin löytöpalkkion eli noin 4 200 euroa.

Lähteet: YLE Uutiset