Kemissä paljastui rahakätkö

Poikansa asuntoa siivonnut nainen teki yllättävän löydön Kemissä. Nainen löysi keittiöstä rahakätkön, jossa oli neljännesmiljoonaa markkaa seteleinä. Nainen vei rahat poliisille, joka ryhtyi selvittämään rahojen omistajaa.

Suomen markka

Keminmaalainen nainen löysi siivotessaan epämääräisen paketin, josta paljastui Suomen markan seteleitä 42 000 euron arvosta.

Nainen oli Kemissä siivoamassa poikansa asuntoa edellisten vuokralaisten jäljiltä viime joulukuussa.

Pyyhkiessään keittiön laatikostoja hän löysi epämääräisen paketin kaapin perältä. Rouva ei meinannut uskoa todeksi, kun paketista löytyi vanhoja 1 000 ja 500 markan seteleitä.

Nainen vei rahat poliisilaitokselle, missä rahojen oikeaa omistajaa alettiin selvittää. Paljastui, että aikoinaan talon omisti yksin asunut sahamies, joka pani rahansa sukanvarteen, sillä hän ei luottanut ilmeisesti pankkijärjestelmään.

Mies kuoli vuonna 2007. Asunnossa oli tämän jälkeen asunut useitakin eri vuokralaisia, mutta yhtä huolellista siivousta ei ollut tehty ennen joulukuuta 2008.

Suomen pankki vaihtoi setelit euroiksi, jotka menivät kuolleen miehen perillisille. Asunnon siivoojalle he luovuttivat kymmenen prosentin löytöpalkkion eli noin 4 200 euroa.

Lähteet: YLE Uutiset