Aamiais-ja yöpymispaikkoja Ypäjälle

Ypäjän kunta vetää kesäisin kymmeniä tuhansia matkailijoita. Etenkin suurten hevokisojen yhteydessä majoituspaikoista on pulaa.

Ypäjä
Ihmisiä hakemassa ruokaa noutopöydästä
YLE

Ypäjällä halutaan lisätä matkailijoiden yöpymistä hevospitäjässä. Kylämatkailuprojektin tavoitteena on nostaa Ypäjä kartalle. Osana hanketta tutkaillaan myös kuinka paljon matkailijoita voitaisiin majoittaa kuntalaisten koteihin. Yrittäjä Atte Kaskihalme on kiinnostunut mahdollisuudesta aamiaismajoitustoimintaan.

- Jos nyt katsotaan Ypäjän näkökulmasta, että minkälaisia matkaajia kunnassa liikkuu, niin kyllähän he pääsääntöisesti liittyvät jollain tavalla hevosharrastukseen ja -urheiluun. Tässä meidän yritystoiminnassa, joka liittyy lemmikkien erikoistarvikkeiden maahantuontiin ja myyntiin, myös hevosharrastajat ja -omistajat ovat jo meidän selkeä kohderyhmämme. Aamiaismajoitustoiminnassa voisimme palvella samaa kohderyhmää, sanoo Atte Kaskihalme.

LounaPlussa eli lounaishämäläinen maaseudunkehittämisyhdistys päättää tiistaina, onko kylämatkailuprojektissa ainesta. Kahden ja puolen vuoden kylämatkailun kehittämiseen haetaan rahaa 134 000 euroa.

Lähteet: YLE Häme