SDP:n Sinikka Hurskainen moittii muiden puolueiden vasemmistotunkua

Hurskaisen mukaan myös Perussuomalaisten politiikka on "luu ilman lihaa". Hurskainen uskoo SDP:n linjan kantavan, vaikka kannatus ei vielä ole lentoon lähtenytkään.

puolueet

SDP:n kansanedustaja ja euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Sinikka Hurskainen on tylyn tuomion Vihreiden pyrkimyksille olla myös työväestön puolue.

- En voi kuvitellakaan oikeasti, että Vihreät oikeasti ajaisi työväestön asiaa. Nämä ajatukset eivät heiltä kovin uskottavia ole. Kyllä siellä enemmänkin on vihreitä ajatuksia, kuten myös meillä, Hurskainen lataa.

Hurskainen kummastelee muiden puolueiden hinkua vasemmalle kaistalle.

- Tämähän näyttää olevan trendi joka puolueessa. Viime vaaleissa Kokoomus ilmoittautui työväen puolueeksi. Kansa on kuitenkin viisasta ja osaa arvostaa sanojen sijasta tekoja, sanoo Hurskainen.

Myöskään Perussuomalaisten nousua Hurskainen ei pidä uskottavana. Puolueen linja on hänen mukaansa kuin "luu ilman lihaa".

- Heillä on tällä hetkellä menossa hetken tähdenlento, mutta en usko senkään kestävän pitkään.

Kannatuksen nosto pitkäjänteistä työtä

SDP:n kannatus ei Hurskaisen mukaan lähde nousuun lyhytkestoisella nykäisyllä.

- Puoluetyö on aina pitkäjänteistä työtä. Ei tässä tapahdu nopeita heilahduksia millään puolueella.

Hurskainen ei koe, että demareiden linjassa olisi tapahtunut radikaalia kääntöä vasemmalle. Hän myös kummastelee puheita siitä, että SDP olisi vieraantunut perinteistä äänestäjäkunnastaan.

Hurskaisen mukaan puoluejohdossa hiljattain tapahtuneet henkilövaihdokset kuvaavat hyvin koko puolueen nuorennusprosessia.

- Koko ajan puolueessa kasvattaa uusia jäseniä. Sekä uusia että vanhoja tarvitaan jatkossakin.

Mediamaksu mieleen

Hurskaisen mukaan kansanedustaja Mika Lintilän työryhmän viime viikolla esittämä mediamaksu on puhuttanut laajalti myös eduskunnassa. Hurskainen ymmärtää myös kriittisemmät näkökannat. Silti hän näkee tärkeämpänä maksun alentumisen.

- Olen mediamaksun kannalla. Toivon, että vielä niiden ihmisten maksusta tehdään lisäselvityksiä, jotka eivät katso televisiota tai kuuntele radiota. Uudistamiselle oli tarvetta.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala