Oikeus vapautti kolme Lontoon iskujen suunnittelusyytteistä

Britanniassa oikeusistuin on vapauttanut kolme Lontoon vuoden 2005 terrori-iskuista epäiltyä syytteistä, joiden mukaan miehet olisivat osallistuneet iskujen suunnitteluun. Kaksi miehistä sai kuitenkin tuomiot vähemmän vakavista rikoksista.

Ulkomaat

Kolmea miestä syytettiin iskujen suunnittelusta ja kohteiden etsimisestä. Syyttäjän mukaan miehet olivat itsemurhaiskujen tekijöiden ystäviä, ja he olivat käyneet tekijöiden kanssa tutustumassa Lontoon turistikohteisiin ennen heinäkuussa 2005 tehtyjä pommi-iskuja. Iskuissa kuoli 52 ihmistä kolmessa Lontoon maanalaisen junassa ja yhdessä linja-autossa.

Syytetyt Mohammed Shakil, Sadeer Salem ja Waheed Ali olivat ainoat iskuista syytetyt. Miehet myönsivät oikeudenkäynnin aikana käyneensä iskun tekijöiden kanssa turistikohteissa joulukuussa 2004, mutta heidän mukaansa he olivat vain katselleet nähtävyyksiä.

Oikeusistuin tuomitsi Shakilin ja Alin siitä, että he olivat suunnitelleet matkustavansa terroristien koulutusleirille Pakistaniin. Syyttäjän mukaan he olivat suunnitelleet lähtevänsä koulutusleirille maaliskuussa 2007, kun poliisi oli pidättänyt heidät.

Lähteet: Reuters, AFP