Turvallisuusoperaatio nuorison vappuun

Nuorten turvallisuuteen halutaan kiinnittää huomiota myös tänä vappuna Turun keskustassa. Turku operaatio tuo kaduille ja puistoihin noin 50 auttajaa.

Turku
Helsinkiläisnuoriso juhli Kaivopuistossa vappua 2008.
YLE

Turku operaatiossa nuoriso- ja vapaaehtoistyöntekijät liikkuvat työpareina kaduilla, puistoalueilla sekä nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa ja tekevät etsivää työtä. Apua annetaan nuorille, jotka eivät esimerkiksi päihtyneinä pysty huolehtimaan itsestään. Nuoret viedään tarvittaessa selviämisasemalle tai ensiapupoliklinikalle.

Toiminnan tavoitteena on kattaa alkuillasta erityisesti Kupittaan alue. Myöhemmin illalla partiot siirtyvät tarpeen mukaan muun muassa keskustan puistoihin, kuten Vartiovuoren- ja Samppalinnan mäelle sekä Puolalanpuistoon. Lisäksi Aurajokea valvoo venepartio.

Järjestöjen yhteisvoimin

Jalkapartiot aloittavat työnsä viimeistään klo 19 ja lopettavat noin klo 02 tai myöhemmin. Kaikilla työntekijöillä ja toiminnassa mukana olevissa autoissa on käytössä operaation tunnus, jossa on Turun linnan kuva ja kuvan päällä lukee ”Operaatio Turku.”

Mukana Turku operaatiossa ovat Lazarus- palvelu, Operaatio Saapas, SPR Turvatalo, SPR:n Turun osaston ensiapuryhmät, Turun poliisilaitos, hätäkeskus, terveydenhuolto, Meripelastusyhdistys, lastensuojelun päivystys ja TYKS.

Lähteet: YLE Turku