PowerPark kasvaa vuosi vuodelta

Huvipuisto tavoittelee jopa puolta miljoonaa kävijää ensi kesänä. Näin ollen myös liikevaihtoon toivotaan reipasta kasvua.

PowerPark
YLE /Mari Latva-Karjanmaa

Suuret huvipuistot ottavat varaslähdön kesään jo vappuna. Ovensa avaa muun muassa monitoimipuisto PowerPark Kauhavan Alahärmässä.

PowerParkilla on tulevalle kaudelle suuret kasvutavoitteet. Liikevaihtoon tavoitellaan jopa kolmanneksen kasvua. Kävijätavoite on puoli miljoonaa vierasta.

PowerPark on aloittanut tänä vuonna Satumaailman rakentamisen. Sen ensimmäinen kohde on Röllikylä.

PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma uskoo kasvuun taantumakesänäkin.

- Kansa tarvitsee sirkushuvinsa. Huvipuistopäivä on oikeastaan kertaostoksena kustannuksiltaan vielä melko pieni.

PowerParkin asiakkaat tulevat eri puolilta Suomea. Ensi kesäksi on varauksia myös muista Pohjoismaista.

Jorma Lillbackan yritysidea on kasvanut nopeasti. PowerPark aloittaa nyt seitsemännen suvensa. Tuona aikana monitoimipuisto on kiilannut itsensä Suomen arvostetuimpien matkailukohteiden joukkoon.

- Lähtökohta on tietysti Jorma Lillbackan luomus ja resurssit. Kaikki mitä täällä tehdään, tehdään kunnolla. Täällä ei ole vain huvipuistoa laitteineen, vaan kokonaisuuteen kuuluvat siisteys, palvelu ja tämä rakennuskulttuuri, jonka Jorma on visioinut, Mikko Kiviluoma etsii syitä nopealle kasvulle.

PowerParkin ympärillä on vielä 30 hehtaaria rakentamatonta alaa. Mikko Kiviluoma arvioi, että se täyttyy vuosien kuluessa. Lähiajan suuriimpiin laajennuksiin kuuluu ison hotellin rakentaminen. Alueella on jo nyt yli 130 vuodepaikkaa.

- Rakentamisaikataulu on vielä auki, mutta suunnitelmia on.

PowerPark työllistää läpi vuoden 40 henkilöä. Ensi kesäksi on palkattu 260 sesonkityöläistä, joista toistakymmentä on eläkeläisiä. Monitoimipuistoon haki kesäksi töihin yli 650 henkilöä.

Lähteet: YLE Pohjanmaa