Lentoyhtiöt joustavat nyt Meksikon-matkoissaan

Matkatoimistot ja lentoyhtiöt taipuvat sikainfluenssan edessä korvaamaan ja sorvaamaan Meksikoon varattuja matkoja. Valmismatkoista yleinen käytäntö on maksaa rahat takaisin, pelkissä lennoissa joustetaan matkakohteessa ja lähtöpäivässä.

Kotimaa

Esimerkiksi Kaleva Travel kertoo muutamien asiakkaidensa varanneen lähiviikoille lentoliput Meksikoon. Heille on nyt vaihdettu turvallisemmaksi katsottuja matkakohteita. Ylipäätään eri matkatoimistot ovat räätälöineet matkoja Meksikoon vain muutamille yksittäisille asiakkaille.

Suuret matkatoimistot ovat ilmoittaneet korvaavansa Meksikon-matkoja sen mukaan, millaisiin matkustusrajoitteisiin ulkoministeriö ohjeistaa. Tiistaina ministeriö kehotti suomalaisia välttämään Meksikoon menemistä. Muun muassa Kaleva Travel kertoo näillä perustein maksavansa varatuista valmismatkoista rahat takaisin.

Omatoimimatkoja varaavissa toimistoissa noudatetaan taas lentoyhtiöiden linjauksia. Suomalaistoimistot käyttävät ainakin British Airwaysia, Iberiaa ja Continental Airwaysia, jotka kaikki antavat vaihtaa lentokohdetta tai matkustuspäivää ilman lisäkuluja.

Lähteet: YLE Uutiset