J. H. Erkon runokilpailun voitto Ouluun

Esikoiskirjailijoille tarkoitetun J. H. Erkon runokilpailun on voittanut oululainen Miki Liukkonen, 19. Toisen palkinnon sai Silene Lehto ja kolmanneksi tuli Tiia-Mari Mäkinen. Palkinnot ovat arvoltaan 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Kisassa jaettiin lisäksi kolme kunniamainintaa.

kulttuuri
J.H. Erkon kirjoituskilpailun voittaja Miki Liukkonen
J.H. Erkon kirjoituskilpailun voittaja Miki LiukkonenMikkelin ammattikorkeakoulu

Arvosteluraadin mukaan kilpailun yleistaso oli hyvä ja useista runoista paistoi kielellinen taju ja lukeneisuus. Liukkosen töissä raati kiittelee omintakeista kieltä ja sisäisessä maailmassa vierailevaa kerrontaa.

”Groteskit, kahelit ja yllättävät kielikuvat sekoittuvat lakonisiin toteamuksiin kun normaalihavainnoista juuri sopivasti vieraantunut, unen ja idiotian rajamailla häilyvä puhuja koettaa ottaa selvää maailmastaan, mutta tulee jatkuvasti toinen toistaan oudompien tai muuten vain harmillisten sattumuksien keskeyttämäksi, aina yhtä hedelmällisellä tavalla”, palkintoraati kirjoittaa.

Kilpailuun voivat osallistua ne alle kolmikymppiset, jotka eivät vielä ole julkaisseet esikoisteostaan. Tänä vuonna 355 kirjoittajaa lähetti kilpailuun kaikkiaan 10 000 runoa.

Kilpailun järjestävät Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Suomen Nuoriso-opisto. Kilpailutyöt arvioi jury, johon kuuluivat kirjailija Kirsti Simonsuuri, runoilija Teemu Manninen ja lehtori Pirkko Heikkinen. Kilpailu järjestettiin nyt 53. kerran.

Lähteet: YLE Uutiset