1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matematiikka

LUMA-keskus sai jättiavustuksen

Perusteilla oleva Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus on saanut jättipotin Teknologiateollisuuden juhlasäätiöltä. Luonnontieteissä ja matematiikassa hyvin menestyneiden lukiolaisten eritysvalmennukseen tähtäävälle Master Class -hankkeelle on myönnetty 200 000 euroa.

matematiikka
Nuoria pöydän ääressä rakentamassa kiihdytysautoja.
YLE / Heikki Haapalainen

Hanke tarjoaa lukiolaisille huippuvalmennusta matematiikassa, fysiikassa, kemiassa ja tietojenkäsittelytieteessä. Tähtäimessä on muun muassa menestyminen tiedekilpailussa. Hanke edistää myös yliopiston opettajankoulutustehtävää.

LUMA-keskuksen tavoitteena on tehdä matematiikan ja luonnontieteiden opiskelusta houkuttelevaa ja mielenkiintoista. Yksi näkyvä osa LUMAn toimintaa tulee olemaan Joensuussa pidetyn SciFest-festivaalin järjestäminen. Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskusta johtaa professori Erkki Sutinen.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön myöntämä rahoitus on LUMA-keskukselle jo toinen. Aiempi Joensuun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen kautta saatu rahoitus mahdollistaa ohjaajakoulutuksen matematiikkakerhoihin, joita keskus tulee tarjoamaan osana alakoulujen iltapäiväkerhotoimintaa.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi