1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. valtakunnansovittelijat

Ihalainen empii sovittelijan pestiä

SAK:n puheenjohtajan paikasta luopuva Lauri Ihalainen pohtii edelleen mielenkiintoaan valtakunnansovittelijan tehtävään. Ihalainen jättää SAK:n puheenjohtajuuden toukokuun puolivälissä.

valtakunnansovittelijat
Lauri Ihalainen Ykkösaamun vieraana 22.11.2008
YLE

Nykyisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen kolmas kausi päättyy elokuussa.

Ihalaisen nimi on moneen otteeseen mainittu Saloniuksen seuraajaehdokkaana. Valtakunnansovittelijan tehtävä kuuluu nyt vuorotteluperiaatteen mukaan palkansaajapuolen edustajalle.

Lauri Ihalainen sanoo, että hän ei ole vielä päättänyt, hakeeko hän toukokuussa avautuvaa sovittelijan tehtävää.

- Olen niin paljon ollut vuosien varrella satoja tunteja siellä bulevardilla näiden sovittelutoimien tukena, että tiedän, mitä se työ on ja osaan sitä arvostaa. Mutta tämä kysymys kohdaltani, jos olisin vakuuttunut, että lähden siihen hakemaan, niin ehkä olisin sen aikasemmin jo sanonut. Nyt aidosti sitä mietin monelta kannalta, ja sen takia se on kohdaltani avoin kysymys, Ihalainen kertoo.

Ihalainen vierailee Jyväskylässä huomenna SAK:n Jyväskylän ammatillisen paikallisjärjestön JAP:n vieraana. Ihalainen pitää juhlapuheen järjestön vapputilaisuudessa. Puhe on Ihalaiselle viimeinen ennen hänen jäämistään eläkkeelle. Tapahtuma alkaa Lounaispuistossa kello 12.

Ihalainen on kotoisin Pihtiputaalta.

Lue seuraavaksi