Azerbaidzhanissa verinen ampumavälikohtaus

AInakin 13 ihmistä on kuollut ammuskelussa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Azerbaidzhanin hallitus täsmensi aiemmin saatuja tietoja välikohtauksesta ja sen uhreista öljyalan oppilaitoksessa.

Ulkomaat
Reuters-TV

Viranomaiset kertoivat, että haavoittuneita on myös 13. Yksin toiminut ampuja liikkui öljyakatemian käytävässä kerroksesta kerrokseen ja tulitti pistoolilla vastaantulleita opiskelijoita ja opettajia juuri, kun opetus oli alkamassa.

Uhrien joukossa oli myös akatemian vartija ja siivooja, kertoi paikallinen televisioasema. Oppilaitoksessa opiskelee myös ulkomaalaisia ja ainakin syyrialainen ja sudanilainen opiskelija kuolivat tulituksessa. Turkkilaiset opiskelijat kertoivat, että heidän tovereitaan on haavoittuneiden joukossa.

Oikeusviranomaisten mukaan ampuja oli azerbaidzhanilaista syntyperää oleva Georgian kansalainen. Pelastuslaitoksen edustajan mukaan yksin toiminut hyökkääjä ampui lopuksi itsensä. Ampujan taustasta ja motiiveista ei tiedetä.

Azerbaidzhan on pääosin muslimien asuttama entinen neuvostotasavalta Kaspianmeren rannalla. Maalla on mittavat öljy- ja kaasuvarat. Pääkaupungin Bakun öljy-akatemia on ollut kauan tunnettu oppilaitos, joka on kouluttanut paljon kansainvälisiä öljyalan asiantuntijoita.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, Itar-Tass