Grilleihin satsataan aiempaa enemmän

Lämmin sää on saanut ihmiset ottamaan grillinsä esille ja aloittamaan ulkosesongin ruoanlaitossa. Grillikauden alkaminen on näkynyt myös kaupoissa, sillä ihmiset ostavat innokkaasti yhä suurempia ja kalliimpia grillejä.

Kotimaa
Nainen grillaamassa
Mika Kanerva

Grilleistä on tullut todellisia pihakeittiöitä ja niiden keskihinnat ovat nousseet. Taloustaantuma ei näy grillien myynnissä, sillä yhä useampi ostaja vaatii grilliltänsä näköä, kokoa ja laatua.

- Odotamme voimakasta myynnin lisääntymistä, sillä ihmiset tuntuvat nyt panostavan grillaukseen, pihaan ja puutarhaan, kertoo kauppias Matti Naumanen K-Rauta Naumasesta.

Pihakeittiöihin panostaminen on huomattu myös kotakeittiöitä Joensuussa valmistavassa yrityksessä, joka teki viime vuonna historiansa parhaan tuloksen.

- Uskomme Ihmisten viehtymyksen yhä parempiin ja hintavampiin laitteisiin jatkuvan myös tänä vuonna, kertoo myyntijohtaja Toni Sandholm Rakennustempo-yrityksestä.

Takavuosien suosikki, pallogrilli, on saanut väistyä yhä massiivisempien kaasugrillien tieltä. Grilliostoksilla ollut liperiläinen Ari Mikkonenkin on huomannut, että kunnon grillillä ruoanlaitto on mukavampaa.

- Tiedetään, että millaista on tehdä ruokaa sellaisella halvalla ja pienellä grillillä. Eli tarkoitus olisi saada seuraavaksi vähän astetta parempi grilli, Mikkonen kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset / Pekka Niiranen