1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuritapahtumat

Kotkalaista heviä Saksaan

Domination Black -yhtye edustaa Suomea Greifswaldissa järjestettävässä kulttuuritapahtumassa.

Kuva: Domination Black

Kotkalainen heavy-yhtye Domination Black lähtee maanantaina edustamaan Suomea Nordische Klang -kulttuuritapahtumaan Saksan Greifswaldiin.

Aiemmin Suomea ovat edustaneet tapahtumassa mm. Jimi Tenor ja Rosa Liksom.

Saksan reissu on Domination Blackin ensimmäinen keikka ulkomailla. Yhtye suhtautuu maailmanvalloituksensa aloittamiseen maltilla, vaikka sillä onkin nyt näytön paikka.

- Hiljaa hyvä tulee, mutta täysillä vedetään, luonnehtii Domination Blackin laulaja Kari Kilgast yhtyeen tunnelmia lentokentällä hiukan ennen koneen lähtöä.

Erityisesti yhtye odottaa välispiikkejä, joita se pääsee nyt tekemään englanniksi.

- Ollaan ajateltu, että kun keikka kestää tunnin niin puoli tuntia siitä on välispiikkejä, Kilgast nauraa.

Heavybändi pitää omaa, raskasta genreään valttikorttina. Tapahtuman muut artistit ovat Domination Blackille tuntemattomia.

- Saa nähdä, minkälaista jenkkaa sieltä tulee. Ihan avoimin mielin mennään.

Kotkalaisyhtyeen soittovuoro on keskiviikkona. Matkan aikana on tarkoitus perehtyä myös yliopisto- ja hansakaupunkina tunnetun Greifswaldin kaupungin kulttuuriin.

- Katselin netistä kuvia, sieltä löytyy mukavia raunioita. Mukana on iso muistikortti kuvasaaliin hankkimista varten, Kilgast kertoo.

18. kertaa järjestettävä Nordischer Klang on Saksan suurin pohjoismainen kulttuurifestivaali. Sen ohjelmaan sisältyy mm. korkeatasoisia konsertteja, teatteriesityksiä, elokuvia, taidenäyttelyitä ja seminaareja. Festivaalin on järjestänyt Greifswaldin yliopiston Pohjoismainen instituutti.