1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. äitienpäivä

Kolmelle äidille mitali äitienpäivänä

Kolme varsinaissuomalaista äitiä palkitaan äitienpäivänä mitalilla. Palkittavat ovat koulunkäyntiavustaja Marja-Leena Haag Raisiosta, peruskoulunopettaja Riikka Reinikainen Liedosta ja puistotyöntekijä Kaisa Sjöholm Salon Kiikalasta.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt heille Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalin kultaristein.

Mitali myönnetään äideille, jotka ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina ja kantaneet yhteisvastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta.

Kaikkiaan äitienpäivänä palkitaan mitalilla 37 äitiä.

Varsinais-Suomen mitalikolmikko

Marja-Leena Haag on 66-vuotias, ja hänellä on kaksi poikaa, joista toinen on vaikeasti kuulovammainen. Haag on opetellut viittomakielen, ja hakeutunut töihin Turun kuulovammaisten kouluun. Haag on ollut ensimmäinen koulunkäyntiavustaja Turussa ja hän on luonut pohjan koulun avustajien toimenkuvalle. Hän on toiminut myös Turun Seudun Kuulovammaisten Lasten Tuki yhdistyksessä.

Riikka Reinikainen on 46-vuotias, ja hän toimii opettajana Ruskon Laukolan koulussa. Reinikaisella on kaksi CP-vammaista lasta, joiden hoidosta, koulunkäynnistä ja harrastuksista hän on monipuolisesti huolehtinut. Hän toimii myös aktiivisesti Turun CP-yhdistyksen johtokunnassa vastuualueenaan vanhempain- ja perhetoiminnan järjestäminen.

Kaisa Sjöholm on 43-vuotias, ja miehensä kuoltua hän on yksinhuoltajana vastannut neljän lapsen kasvattamisesta. Aiempi osa-aikainen työ on lasten vartuttua vaihtunut kokopäivätyöhön Halikon kunnan puistotyöntekijänä. Sjöholmin menestys lastensa kasvattajana on heijastunut lasten hyvään koulumenestykseen ja heidän saamiinsa stipendeihin.