Pelkosenniemeläismiehelle ehdotonta seksuaalirikoksista

Lapin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Tomi Kristian Pahajoen kolmen vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista seksuaalirikoksista, jotka tapahtuivat viime kevään ja syksyn aikana Sodankylässä ja Pelkosenniemellä.

Pahajoki, Alavus

Pahajoki sai tuomion kahdesta 15-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttävä loukkaavan materiaalin hallussapidosta, laittomasta uhkauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, kolmesta pahoinpitelystä, kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta raiskauksesta, pakottamisesta, haitanteosta virkamiehelle ja kotirauhan rikkomisesta.

Pahajoki pyysi käräjäoikeudessa tutkituttamaan mielentilansa, jotta hän saisi selvyyden tekoihinsa ja pääsisi asianmukaiseen hoitoon. Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt Pahajoen mielentilan tutkimista perusteltuna, ja hylkäsi pyynnön.

Viidelle asianomistajalle Pahajoki velvoitettiin maksamaan vahingonkorvauksia 23 635 euroa sekä korvauksena oikeudenkäyntikuluista 10 341 euroa. Mies velvoitettiin korvaamaan valtiolle oikeudenkäyntikuluja 5 268 euroa. Pahajoki tuomittiin menettämään myös sotilasarvonsa.

Oikeudenkäynti oli osittain julistettu salaiseksi.

Lähteet: Yle Lappi