Biokaasu houkuttelee lasivillatehdasta

Isover Saint Gobainin Forssan tehdas on kiinnostunut biokaasusta. Lasivillatehdas käy neuvotteluja forssalaisen Envor Biotechin kanssa biokaasun toimittamisesta.

biokaasu

Isover Saint Gobainin tuotantopäällikkö Matti Salo kertoo, että ostopäätöksen ongelmana on, ettei biokaasun käypää hintatasoa tiedetä. Syöttötariffeja ei biokaasulle toistaiseksi ole.

Nykyisin lasivillatehtaan tarvitsemasta energiasta on puolet sähköä ja puolet nestekaasua. Kaasun tarve on 23 000 megavattia energiatasolla mitattuna.

Envor Biotechin toimitusjohtaja Mika Laine sanoo, että Forssan Kiimassuolle rakenteilla oleva biokaasulaitos pystyisi täyttämään lasivillatehtaan tarpeet.

– Meillä kapasiteetti tulee olemaan 35 000 megavattituntia vuodessa kaasua energiatasolla mitattuna, plus miinus 10 prosenttia riippuen jätteiden laadusta. Tämä tulisi hyvinkin riittämään Isoverin käyttämän kaasun korvaamiseen biokaasulla.

– Syöttötariffilta toivoisin, että siinä huomioidaan kaasun energiakäyttö suoraan kaasuna eli ehdottomasti sen pitää koskea muutakin enrgiankäyttöä kuin sähköntuotantoa, Laine sanoo.

Lähteet: YLE Häme