Biofermeltä tähtituote

Kaarinalaisen Biofermen maidottomat Yosa Smoothiet on valittu vähittäiskauppasarjan vuoden tähtituotteeksi.

Elintarviketeollisuusliiton palkitsema Biofermen tuote ja muut voittajat ovat Suomessa kehitettyjen ja valmistettujen tuoteuutuuksien kärki. PK-yritysten menestys kisassa osoittaa, että laajasti kaupallistettavien menestystuotteiden aikaansaaminen ei ole yrityksen koosta kiinni.

Raadin mukaan kilpailuun osallistuneet tuotteet olivat erittäin korkeatasoisia erityisesti finaalivaiheessa. Herkullisuuden ohella raati arvioi tuotteiden innovatiivisuutta ja kaupallistettavuutta. Raati antoi painoarvoa myös ravitsemuksellisuudelle.

Maku ja ravitsemusarvo ratkaisevia

Kilpailutuotteet arvosteltiin monen osatekijän perusteella. Raadin mielestä voittajatuotteessa kauran maku ja rakenne on pehmennetty onnistuneesti vatsalle hyvää tekevien bakteerien avulla. Tuotteessa on taitavasti yhdistetty monia puhuttelevia ominaisuuksia kuten herkullisuus, ravitsemuksellisuus ja luomu. Tuote on myös helppokäyttöinen ja pakkaus houkutteleva, sanotaan perusteluissa. Yosa-smoothieita pidetään tulevaisuuden tuotteina.

Vähittäiskauppasarjan Vuoden Tähtituote 2009-arvon saivat siis Yosa Mango-vanilja-smoothie ja Vadelma-punaherukka-smoothie, jotka valmistaa kaarinalainen Bioferme Oy.