1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kuvernööri Schwarzenegger penää kannabiskeskustelua

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger toivoo julkista keskustelua kannabiksen laillistamisesta ja verottamisesta. Ensi vuoden lopussa virkakautensa päättävän republikaanikuvernöörin mielestä vielä ei ole aika keventää suhtautumista kannabikseen, mutta asiasta olisi hyvä keskustella jo nyt.

Ulkomaat

Kaliforniassa tehdyn mielipidemittauksen mukaan 56 prosenttia kalifornialaisista kannattaa kannabiksen laillistamista ja sen verottamista.

Demokraatti Tom Ammiano on jo esitellyt lakiesityksen senaatille, joka toteutuessaan tekisi kannabiksesta alkoholin tapaan laillisen ja verotettavan aineen. Ammianon mukaan kannabiksen laillistaminen toisi budjettivajeesta kärsivälle osavaltiolle jopa 1,3 miljardia dollaria lisätuloja. Ammianon ja kumppaneiden mukaan lakiesitys myös vapauttaisi viranomaiset taistelemaan vakavampia rikoksia vastaan.

Kaliforniasta tuli vuonna 1996 ensimmäinen osavaltio, joka salli lääkekannabiksen käytön. Tosin vuonna 2004 Schwarzenegger käytti veto-oikeuttaan esityksessä, joka olisi helpottanut lääkekannabiksen hallussapitoon liittyviä sääntöjä.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi