Veroilmoituksia palautettu laiskasti netissä

Veroilmoituksen on palauttanut verkossa odotettua harvempi suomalainen. Joka vuosi veroilmoitukseen tekee korjauksia tai lisäyksiä liki 1,5 miljoonaa ihmistä. Heistä puolet voisi täyttää koko veroilmoituksensa verkossa. Tiistaihin mennessä Verohallinnon uutta verkkopalvelua oli käyttänyt noin 120 000 henkilöä.

Kotimaa
Veroilmoitus 2008.
YLE

Esitäytetty veroilmoitus on tarkistettava nyt ja mahdolliset korjaukset on tehtävä torstaihin 7.5. mennessä. Osassa veroilmoituksia palautuspäivä on viikon kuluttua 14.5.

Tarkistetun veroilmoituksen voi palauttaa myös verkossa osoitteessa vero.fi. Palvelu on laajentunut viime vuodesta: yhä useamman vähennyksen voi nyt kirjata verkossa.

Peräti 750 000 suomalaista voisi halutessaan täyttää veroilmoituksensa kokonaisuudessaan netissä. Netti ei ole kuitenkaan ollut niin suosittu kuin on odotettu, kertoo verohallituksen ylitarkastaja Raija Myllys-Kauppinen.

- Verkossa ilmoituksen on jättänyt tiistaihin mennessä noin 120 000 ihmistä. Tavoitteemme oli 300 000, Myllys-Kauppinen sanoo.

Verohallituksen mukaan useimmat verkkopalvelua käyttäneet ovat olleet tyytyväisiä sivuston käytön helppouteen.

Verokarhu tarkkailee tänä vuonna vuokratuloja

Verohallituksen pääjohtaja Mirjami Laitinen vakuuttaa, että verottaja löytää väärin perustein ilmoitetut vähennykset. Viime vuonna tarkkailtiin matkakuluvähennyksiä.

- Matkakuluvähennyksiin oikeutetuista noin joka kolmannen veroilmoituksessa oli jotain pientä korjattavaa tarkastuksemme perusteella, Mirjami Laitinen kertoo.

Tänä vuonna valvonnan painopiste on vuokratulojen kontrolloinnissa.

Veroilmoitus kannattaa aina silmäillä läpi. Maaseudun tulevaisuus -lehden mukaan esimerkiksi maa- ja metsätalousyrittäjien esitäytetyissä veroilmoituksissa on ollut tänä vuonna paljon virheitä.

Myös verokortin tietoja kannattaa uusia aika ajoin, esimerkiksi asuntolainan koroista vähennyksiä saavan veroprosenttiin voi vaikuttaa laskenut lainojen korkotaso. Verokortin voi myös uusia netissä.

Lähteet: YLE Uutiset /Janne Junttila