Areva lupaa STUKille suunnitelmat pian

Olkiluodon kolmatta ydinvoimalaa rakentava Areva lupaa toimittaa Säteilyturvakeskuksen vaatimat suunnitelmat kesäkuun loppuun mennessä. Arevan Suomen toimitusjohtaja Osmo Kaipainen sanoo YLE Uutisille, että STUKin pääjohtajan esittämä huoli suunnitelmien viipymisestä otetaan yhtiössä vakavasti.

talous
Olkiluotoon valmistuva ydinvoimala ,jonka Areva-yhtiö rakentaa.
Olkiluotoon valmistuva ydinvoimala ,jonka Areva-yhtiö rakentaa.YLE uutiset grafiikka

Kaipaisen arvion mukaan suunnitelmien puuttuminen ja niiden vaatiminen jälkikäteen ei kuitenkaan vaikuta ydinvoimalan rakentamisen aikatauluun. Myöskään rakennustöiden keskeyttämiseen hän ei usko.

Kaipaisen mukaan Arevalta vaadittavien asiakirjojen tarkistamisesta keskustellaan laitoksen tilaajan eli Teollisuuden Voiman TVO kanssa.

STUKin pääjohtaja Jukka Laaksonen moitti eilisessä Ajankohtaisessa kakkosessa Arevan asiantuntijoiden asennetta ja ammattitaitoa. Kaipaisen mukaan moitteisiin suhtaudutaan vakavasti. Hän korostaa kuitenkin, että Laaksosen Arevalle lähettämä kirje oli luonteeltaan epävirallinen.

Myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) uskoo, että automaatiosuunnitelmien viipyminen ei johda koko laitoksen valmistumisen lisäviivästymiseen.

Lähteet: YLE Uutiset