Homoavioliitot hyväksyttiin Mainessa

Mainen osavaltio on hyväksynyt homoparien avioliitot. Kuvernööri John Baldacci allekirjoitti lain keskiviikkona pian sen jälkeen, kun myös osavaltion senaatti hyväksyi lakimuutoksen. Osavaltion parlamentti oli hyväksynyt lain jo tiistaina.

Ulkomaat

- Nähdäkseni kyse on oikeudenmukaisuudesta ja lain tasapuolisuudesta, eikä rekisteröity liitto ole avioliiton vastine. Laki ei pakota mitään kirkkoa tai uskontokuntaa tunnustamaan homoavioliittoja, vaan vahvistaa valtion ja kirkon erottelua, Baldacci kirjoittaa verkkosivuillaan.

Laki astuu voimaan näillä näkymin heinäkuussa. Jos sen vastustajat kuitenkin saavat kerättyä 55 000 nimeä, lain voimaantuloa lykätään, kunnes siitä voidaan järjestää kansanäänestys.

Maine on viides Yhdysvaltain osavaltio, joka laillistaa homoavioliitot. Samaa sukupuolta olevat saavat mennä naimisiin myös Massachusettsissa, Connecticutissa ja Iowassa. Vermontissa laki astuu voimaan syyskuussa.

Myös Kalifornia oli hetken listalla, mutta siellä avioliitto määriteltiin miehen ja naisen väliseksi kansanäänestyksessä viime vuonna. Rajausta käsitellään parhaillaan osavaltion korkeimmassa oikeudessa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters