TU tyrmää esitykset palkka-alesta

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, ettei vähimmäistyöehdoista tinkiminen pelasta yhtää yritystä Suomessa. TU:n mielestä suurista palkanalennuksista ei ole järkevää sopia.

Kotimaa

Useat yritykset ovat viime aikoina ehdottaneet työntekijöilleen kovia palkanalennuksia, kertoi MTV3:n uutiset keskiviikkona. MTV3:n mukaan joissakin yrityksissä on esitetty jopa 20 prosentin leikkauksia palkkoihin. Vastineeksi työnantaja lupaa, ettei se aloita yt-neuvotteluita eikä irtisano työntekijöitä.

Työntekijöille on myös tarjottu työnantajan järjestämää puuttuvan palkanosan suuruista lainaa markkinakoroilla.

Yksittäisiä tapauksia ilmi

TU:n Antti Rinne sanoo YLE Uutisille, että yksittäisiä palkanalennusvaatimuksia on tullut ilmi sen jälkeen, kun Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen puhui ennen vappua palkankorotusten lykkäämisestä. TU:lle ei ole kuitenkaan tullut eteen vielä yhtään konkreettista riitaa.

- Olemme huolissamme työpaikkojen säilymisestä, mutta vähimmäistyöehdoista tinkinen ei pelasta yhtään yritystä, sanoo Rinne.

Rinne huomauttaa, ettei tekstiiliteollisuuttakaan pelastettu, vaikka alan työehtosopimuksia heikennettiin useaan otteeseen. Rinteen mukaan nykyisilläkin työehtosopimuksilla voidaan sopia paikallisesti lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi. Lisäksi yritykset tinkinevät tulospalkkioistaan.

- Ei ole järkevää sopia 20 prosentin palkanalennuksista. Se on myös laitonta, jos työehtosopimuksessa ei ole annettu siihen mahdollisuutta.

Rinne sanoo myös, että ammattiliitolla on kokemusta, ettei yhtään työpaikkaa ole turvattu työnantajan lupauksilla.

EK: Yritykset etsivät keinoja kulujen leikkauksiin

Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta kerrotaan, että yrityksistä on kuultu viestejä tarpeesta etsiä irtisanomisten ja lomautusten ohelle muita keinoja leikata henkilöstökuluja. Työmarkkina-asiantuntija Seppo Saukkonen sanoo YLE Uutisille, että etenkin teollisuudessa ajat ovat poikkeuksellisia ja talouden näkymät ovat erittäin synkät.

- Palkanalennukset eivät ole yleinen ratkaisu Suomessa. Tällainen kuitenkin kuvaa sitä, että yritysten on pakko etsiä monenlaisia vaihtoehtoja kulujen leikkauksiin. Tämä kuvaa myös sitä, että yritykset haluavat pitää henkilöstöstään kiinni, sanoo Saukkonen.

Saukkosen mukaan EK ei ole esittänyt yrityksille palkanalen ottamista käyttöön. Hänen mukaansa kyseessä ovat yritysten itsensä päättämät ratkaisut.

- Eri yrityksissä on erilaisia tarpeita vähentää kustannuksia.

Saukkonen huomauttaa, että myös lomautuksissa on kyse aika samantyyppisestä tilanteesta kuin palkanalennuksissa. Myös lomautus merkitsee työntekijän ansioiden alenemista.

Metallissa ei ilmi tapauksia

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto puolestaan sanoo,ettei Metallissa ole kuultu toistaiseksi tapauksista, joissa työnantaja olisi esittänyt sopimusta palkanalennuksista. Aalto sanoo, että työehtosopimus on minimi.

- Työehtosopimuksen mukaisia minimipalkkoja pitää maksaa.

Aalto sanoo, että paikallisesti voi löytyä yrityksiä, joissa käytännön palkat ovat olleet isompia kuin työehtosopimuksen minimipalkka. Hän muistelee, että esimerkiksi 90-luvulla olisi tehty sopimuksia tilapäisistä palkanalennuksista.

Lähteet: YLE Uutiset