Kotipesän toiminta vakiintuu

Eläinhoitola Kotipesän toiminta vakiintuu, kun Kokkolan kaupunki siirsi sille Hanhinevan tilan vuokrasopimuksen ja pidensi vuokra-ajan kahteenkymmeneen viiteen vuoteen.

Eläinten hoitoon liittyvät palvelut pl. eläinlääkintä
Kuvassa on häkin takan oleva kissa.
YLE / Kalle Niskala

Kokkolan kaupunki vuokrasi Hanhinevan tilan työttömien yhdistykselle eläinhoitolaa varten pian kaksi vuotta sitten. Eläinsuojeluyhdistyksen kanssa perustettu Kotipesä työllistää nyt viisi pitkäaikaistyötöntä ja projektinvetäjän sekä harjoittelijoita ja kuntoutettavia. Eläinten kuten kissojen, koirien, kanien ja marsujen hoito alkoi viime kesänä.

- Nyt sitten talven aikana siellä on rakennettu lisää tilaa ja aloitettu se hoitolatoiminta, eli otetaan hoitoeläimiä, jos omistaja lähtee esimerkiksi lomalle ja sitten siellä on myöskin kodittomia eläimiä omalla osastollaan, sanoo Eläinhoitola Kotipesän projektinjohtaja Lotta Känsäkangas.

Uudisrakennus koirille

Seuraavaksi tavoitteena on rakentaa uudisrakennus koirille. Kaupunginhallitus pidensi viiden vuoden vuokra-aikaa kahteenkymmeneen viiteen vuoteen.

- Oli tosi tärkeä asia, että jos ei tätä vuokrasopimuksen pidentämistä olisi saatu, niin eihän me silloin oltaisi tähän paikkaan voitu panostaa mitään, koska viiden vuoden vuokrasopimuksella ei pysty kovin suuria panostuksia tekemään, sanoo Lotta Känsäkangas.

- Nyt sitten saatiin tämä pidennetty vuokrasopimus, niin aletaan nyt sitten suunnitella tätä uutta koiratilaa ja haetaan rakennuslupaa sen rakentamiseen ja etsitään siihen rahoittajia.

Kaupungin mukaan Kotipesän toiminta on vakiintunut ja yhdistys on täyttänyt myös työllistämistavoitteet.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Helena Mehtälä