SPR parantaa avustusvalmiuttaan

Suomen Punainen Risti on avannut uusitun keskusvarastonsa Tampereella. Kolme miljoonaa euroa maksanut laajennus lisää huomattavasti SPR:n avustusmahdollisuuksia niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

Punainen Risti
SPR:n keskusvarasto.
Kalkun keskusvarastolta on pakattu tarvikkeita avustuslennolle.YLE / Heidi Setälä

Tampereen keskukseen varastoidaan yksi uusi kenttäsairaala ja kaksi uutta terveyskeskusklinikkaa. Laajennus kaksinkertaistaa sairaala- ja klinikkatarvikkeiden määrän.

Lisäksi Kalkkuun kootaan lähtövalmiiksi noin 10 000 asukkaan pakolaisleirin varustus.

Terveys- ja pakolaistarvikkeiden ohella keskukseen on hankittu nopeasti siirrettäviä vedenpuhdistusyksikköjä. Niitä voidaan käyttää kotimaassakin, esimerkiksi Nokian vesikriisin kaltaisissa tilanteissa.

Kiireinen päivä keskusvarastolla

SPR:n Tampereen keskusvarastolla oli torstaina poikkeuksellisia kiireitä.

Hätäavulle ei nyt ollut tarvetta, mutta töitä tehtiin tiiviisti, kun noin 100 kutsuvierasta tutustui uusittuun keskukseen.

Uudet tilat tuovat tuntuvan lisän Suomen avustuskapasiteettiin ja SPR:n merkitys kasvaa entisestään arvioi kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi.

- Suomi on jo nyt arvostettu avun antaja ja jatkossa avustustehtäviä tulee varmasti vielä enemmän.

SPR:n kansainvälisessä reservissä on lähes 1000 vapaaehtoista. Tällä hetkellä maailmalla on kirurginen kenttäsairaala Pakistanissa ja koleraklinikka Zimbabwessa.

Henkilökuntaa ei lisätä

Tampereella varaudutaan lisääntyviin avustuspyyntöihin, mutta henkilöstöön ei ole tulossa lisäyksiä.

Töitä jatketaan 11 vakituisen ja parinkymmenen työllistetyn joukolla, kertoo logistiikkapäällikkö Pertti Rantanen.

Tampereen logistiikkakeskus on SPR:n avustustoiminnan ydin. Sieltä lähetetään maailmalle tarpeen vaatiessa monipuolista avustusvälineistöä ja suomalaista ammattihenkilökuntaa.

Lähteet: YLE Tampere / Risto Ukkonen