Kyllikki Virolainen on kuollut

Entinen kansanedustaja Kyllikki Virolainen on kuollut. Hän oli kuollessaan 85-vuotias. Kyllikki Virolainen (o.s. Salojärvi) oli ministeri Johannes Virolaisen vaimo ja hän toimi pitkään tv-juontajana.

Kotimaa
Kyllikki Virolainen vuonna 1985.
YLE / Touko Yrttimaa

Kyllikki Virolainen, entinen Stenros, omaa sukua Salojärvi, syntyi 6. helmikuuta 1924 Asikkalassa. Hän pääsi ylioppilaaksi 1944 ja valmistui agronomiksi Helsingin yliopistosta 1951.

Hän oli Työtehoseuran palveluksessa 1952-65 eri tehtävissä, lopuksi tiedotuspäällikkönä, kunnes siirtyi Mainos-TV:n perheohjelmien päälliköksi. Sieltä hänet pestattiin Yleisradioon. Televisiossa hän oli vuodet 1965-84, jolloin hän jäi eläkkeelle. Toimittajana hänet tunnetaan erityisesti "Tänään kotona" -ohjelmasta.

Kyllikki Virolainen oli eduskunnan jäsen 1977-79, presidentin valitsijamies 1978 ja 1982. Kansanedustajuus jäi lyhytaikaiseksi, mutta se poiki uuden rakkauden ja avioliiton Keskustapuolueen puheenjohtajan Johannes Virolaisen kanssa. Naimisiin pariskunta meni vuonna 1981. Värikkään valtiomiehen rinnalla myös Kyllikki Virolainen pysyi jatkuvasti julkisuudessa.

Kyllikki Virolainen kuului lukemattomiin yhdistyksiin, esimerkiksi Zonta-järjestöön, Terho-säätiöön ja Lottaperinneyhdistykseen.

Lähteet: YLE Uutiset